KİTAPLAR DEPREMDE HAYAT KURTARIYOR

10.12.2011 - Manavgat ilçe Halk Kütüphanesi; depremzedelerin yaşadığı Kızılot DSİ tesislerinde kitaplık oluşturdu.
‘Kitap depremlerde de hayat kurtarıyor’ sloganından yola çıkan Manavgat ilçe Halk Kütüphanesi, depremzedelerin yaşadığı Kızılot DSİ tesislerinde kitaplık oluşturdu.

Manavgat ilçe Halk Kütüphanesi; Kızılot DSİ tesislerinde yaşamlarını sürdüren depremzedelerin günlerini kitap okuyarak değerlendirmeleri amacıyla 100 temel eser, dünya klasikleri, iki takım ansiklopedi, çok sayıda Roman, hikaye ve şiir kitabının yanı sıra çocuklar için çok sayıda Tübitak’ın ‘bilin Çocuk ile Meraklı Minik’ dergisi götürerek kitaplık oluşturdu.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay, kitapların depremlerde hayat kurtardığını dikkati çekti.

Dünya İnsan Hakları Haftası içerisinde bulunulduğunu hatırlatan Hidayet Oktay, şunları söyledi:
“Dünya insan hakları haftasında en büyük insan hakkı olan yaşama hakkının yanına “Okuma” hakkı da eklemek için Van Depreminde evini, yakınını, umudunu kaybeden insanlarımıza biraz olsun acılarını unutturtmak için bir çok kitap armağan ettik. Böylece en yüce haklardan birisi olan Okuma hakkından mahrum olmasın istedik. Kitaplı odalarda yaşayanların herhangi bir depremde hayatta kalma oranları daha yüksek olduğunu bilim insanları istatistiklerle anlatıyorlar. Kitap ezilmeme özelliğine sahip bir araçtır. Organik yapısı sayesinde de hava almamıza yardımcı oluyor. Böylece herhangi bir depremde evinizde odanızda kitaplar varsa hayatta kalma şansınız daha yüksek olmakta. Kitap okuyanlar zaten hayatlarını kurtarmış olurlar. Kitap okuma alışkanlığınız varsa gelecek sizin için hep aydınlık olacaktır. 2011 Van depreminde evini, yakınını, arkadaşını, komşusunu kaybeden depremzede vatandaşlarımıza gelecek yaşamlarında daha mutlu olmaları için bir miktar kitap armağan ettik. Özellikle öğrenci çocuklarımız için 100 temel eser ile dünya klasikleri, iki takım ansiklopedi, bir çok da edebi (Roman, hikaye, şiir) kitabı bağışladık ki kampta kalanların bir kısmı kitap okuyarak günlerini değerlendirsin. Minik çocuklarımız için Tübitak’ın ‘bilin Çocuk ile Meraklı Minik dergilerinden çok sayıda depremzede kardeşlerimize götürdük. Kitap okuyan hayatta kalır, kitap giren evde deprem kırıcı olmaz. Ne olur biraz daha okuyalım, kitaplarla yaşayın”
© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri