KEJE/BİR GECEDE BÜYÜMEK

27.12.2011 - 'KEJE/ Bir Gecede Büyümek' isimli kitap, yaklaşık yirmi beş yıldır bir iç çatışmanın arasında kalan bölge halkının yaşadıklarına ışık tutuyor.
Çocukluğunu 80'li yıllarda Güneydoğu'da geçiren yazar Emine Uçak Erdoğan, iki ateş arasında sıkışan bölge halkının bir yaz gecesi ansızın alt üst olan hayatını anlatıyor.

Bölgelerinde yaşanan çatışmanın mağduru olan ve olan biteni anlamlandırmaya çalışan yedi ayrı çocuğun öyküsünden oluşan eser, yaşananların sarsıcılığına rağmen, Emine Uçak'ın naif kaleminden ve çocuk muhayyilesinden süzülen satırlar sadece savaş, çatışma ve acılarla tanıdığımız bölgenin aydınlık ve bilge yanına da ışık tutuyor.


Erdoğan kitabında, ilk sözde şöyle diyor: "Hayatın ve imkânların bütün yoksunluğuna rağmen, hayal dünyamızın ve zihinlerimizin alabildiğince özgür ve zengin olduğu o günleri biraz da olsa bugüne taşımak istedim. Savaş, göç, molotof kokteyli, acı, öfke ve daha nice olumsuz kelimeyle yâd edilen o topraklarda bir zamanlar bambaşka kelimelerin, hayatların hüküm sürdüğünü hatırlatmak için".
 

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri