MAHKÛMLARA ON BİN KİTAP

25.10.2011 - Cezaevlerindeki hükümlülere kitapla tarım eğitimi, olumlu sonuçlar vermeye başladı.

İlk partide 100 kişiye dağıtılan kitap setlerinin ardından mahkûmlar, başka alanlarda da kendilerine kitap yardımı yapılmasını istediler.

Adalet Bakanlığı ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara kitap ile tarım eğitimi çalışması başlatıldı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Yayın Dairesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile her birinde 100 kitap bulunan 100 set mahkumlara dağıtıldı. Toplam 10 bin kitaptan oluşan Tarım Bilgi Seti ile 12 DVD'ye kayıtlı 94 tarımsal eğitim filminden oluşan 30 takım Görsel Bilgi Seti de cezaevlerine gönderildi.

Mahkûmların beğenisini toplayan setlere ilgi çoğalırken başka alanlarda da kitap talep edildiği belirtildi. Bir mahkûmun yazıp Bakan Ergin ve Bakan Eker'e gönderdiği mektupta "Affınıza sığınarak sizden Arıcılık ve Kümes Hayvancılığı ve Tarımla ilgili başka kitaplar talep ederim. Bir de sığır cinslerinin resimli kataloglarını ister saygılarımla özrümü sunarım" ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

İki bakanlık arasında yeni kitap kampanyaları için görüşmenin sürdüğü, önümüzdeki günlerde kampanyanın ikinci etabına da geçileceği bildirildi.

KAYNAK: İHA

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri