ULUSLARARASI FRANKFURT KİTAP FUARI'NIN ARDINDAN...

04.11.2011 - Kültürün ve bilginin simgesi kitap, yüz binleri Frankfurt’ta buluşturdu.

Dünyanın en büyük uluslararası kitap fuarı,  12-16 Ekim tarihleri arasında Frankfurt’ta yapıldı. 100 ülkeden 7300 yayınevine ait kitapların sergilendiği Frankfurt Kitap Fuarı’na gazeteciler, yazarlar, yayıncılar ve telif hakları ajanslarının görevlileri olmak üzere 10 bine yakın temsilci katıldı.

Yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği tahmin edilen 63. Frankfurt Uluslararası Kitap Fuarı, oldukça ilginç etkinliklere sahne oldu.

Fuarın giriş kapısının önündeki geniş alana açılan kullanılmış ve yeni kitap satan standlar, bir panayır yeri görünümündeydi. Elektronik ve dijital baskının günden güne yaygınlaştığı bir dönemde yapılan kitap fuarında standlardaki canlılıksa görülmeye değerdi.

Türkiye'den 300 yayınevinin kitaplarını gönderdiği ve 16 yayınevinin kendi standları ve temsilcileriyle katıldığı fuarda, hemen her türden kitap sergilendi.

Kültür Bakanlığı standı dışında Türkiye'den Cumhuriyet, Kaynak, Boyut, İletişim, Ötüken, Kitapyurdu gibi yayınevleri temsil edildi.

Fuarda, 'Fotoğrafçılık ve Göçün 50. Yılı' sergisi ise büyük bir ilgiyle izlendi. Göçün 50.yılında Avrupa'da Türk Medyası, Türkçe gazetecilik ve çocuk kitapları okuma etkinliği gibi konularda verimli söyleşiler yapıldı.

Fuarda, Türk edebiyatından film uyarlamaları, sinema sektörü, Türkiye'de yılda sayısı 90'lara varan film ve diziler hakkında izleyicilerin sorularıyla iştirak ettiği bir sohbet toplantısı da yer aldı. Toplantıya Bir Ankara Polisiyesi-Behzat Ç. adlı filmin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ve yönetmen Tarkan Karlıdağ katıldı.

2008 yılında Türkiye'nin onur konuğu olduğu Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’nın bu seneki konuk ülkesi İzlanda’ydı.

KAYNAK: HAMBURG HABER

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri