55. BEYRUT ULUSLARARASI KİTAP FUARI AÇILDI

03.12.2011 - Beyrut Uluslararası Kitap Fuarı, kapılarını 55'nci kez kitapseverlere açtı. Lübnanlı Yayıncılar Sendikası ile Arap Kültür Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Beyrut Uluslararası Kitap Fuarı', bu yıl 55. kez Lübnanlı kitapseverlerle buluştu.
Başkent Beyrut'un fuar merkezi olan BIEL'de Lübnan Başbakanı Necib Mikati tarafından kitapseverlere kapılarını açan fuarda, 100'e yakın yerel yayınevinin yanı sıra çok sayıda yabancı yayınevinin de standı bulunuyor.
Mısır, Ürdün, Tunus, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinin katılım sağladığı fuarda, Arap edebiyatının dünyaya tanıtılması hedeflenirken, aynı zamanda tiyatro gösterilerine, konferanslara ve seminerler de düzenlenecek.
Fuarın Arap dünyasındaki önemini vurgulayan Lübnan Yayıncılar Birliği Başkanı Samira Assi, "13 gün boyunca ziyarete açık olacak fuar, Arap dünyasının en büyük fuarı özelliğini taşımaktadır. Ayrıca yerel ve yabancı yayınevlerinin fuara olan ilgileri her yıl artmaktadır. Yayınevlerinin ve ziyaretçilerin yoğun ilgisine tanık olduğumuz bu fuar, aslında kendi önemini gayet iyi anlatıyor. Çok sayıda standın bulunduğu bu fuarda yasaklanmış kitapların dışında herhangi bir kitabı bulabilirsiniz" açıklamasında
bulundu.
Lübnan'daki Arap Kültür Kulübü tarafından ilki 1957 yılında düzenlenen Beyrut Uluslararası Kitap Fuarı, Lübnan'ın Arap dünyasında kültürel anlamda oynadığı öncü rol nedeniyle yıllardır büyük ilgi görüyor. Arap dünyasından bu yıl da çok sayıda gazeteci, yazar ve aydının katıldığı fuar, 15 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Öte yandan; UNESCO Beyrut'u '2009 Dünya Kitap Başkenti' ilan etmişti.
© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri