ÇİNGHAİ SALARCASININ TASVİRî GRAMERİ (SES BİLGİSİ,ŞEKİL BİLGİSİ,CÜMLE BİLGİSİ)


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978.975.267.631.2
Yayınevi :
Kurgan Edebiyat
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2012
Sayfa Sayısı :
270
Ebat :
16 cm X 24 cm
Fiyatı :
Sorunuz..

Salar Türkleri günümüzde Çin Halk Cumhuriyeti’nin Çinghai ve Gansu eyaletlerinde yaşayan Müslüman Türk topluluklarından biridir. Salarca, Çinghai eyaletinde konuşulan Kıpçak Türkçesinin kimi özelliklerini 14. yüzyılın sonuna kadar bünyesine alıp bu dönemden sonra bunları izole etmiş bir Oğuz lehçesi olarak tanımlanacağı gibi, 14. yüzyılın Müşterek Orta Asya Türkçesinin Harezm-Oğuz özelliklerini korumuş bir Türk lehçesi olarak da tanımlanabilir. Salarca aynı zamanda bünyesinde karma lehçelik özellikler yanında, Çince ve Tibetçe gibi ilişki dillerinin yapısal özelliklerini de barındıran bir Türk lehçesidir.

Salarlar yazı dili olmayan bir Türk topluluğudur. Bu açıdan Salarcanın gramerinin hazırlanmasında, yazı dili olmayan grupların gramerlerinin hazırlanmasında kullanılan en uygun yöntem olan tasvirî gramer yöntemi tercih edilmiştir.Çalışmada Salarcanın gramer özellikleri, doğal konuşurlarca üretilmiş olan kelime,çekim öbeği ve cümleler ile örneklendirilerek var olan standart biçimler tasvir edilmiştir.

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri