SİYASETE DAİR YAZILAR-IV (Mayıs 2014-Mayıs 2015)


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978.605.2030.12.7
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2017
Sayfa Sayısı :
496
Ebat :
14 cm X 24 cm
Fiyatı :
Sorunuz..
“Siyasete Dair Yazılar”da Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın çeşitli yerlerde yayımlanmış bulunan yazı ve açıklamaları bir araya getirilmiştir. Toplam altı cilt olarak düzenlenen bu eser, 1996-2017 yılları arasında kaleme alınmış ve yayımlanmış siyasi yazılarla, açıklamaları kapsamaktadır.
Anılan tarihler arasında hem Dünya hem de Türkiye, halen de devam eden çok hızlı bir değişim ve dönüşümün içine girmiştir. Bu süreç Soğuk Savaş döneminde Batı İttifak sisteminin “kanat ülkesi” durumunda bulunan Türkiye’yi de adeta bir vakum gibi içine çekmiştir.
Ülkemiz bu dönemde siyaset dışı aktörlerin siyasete dışarıdan müdahalelerine sahne olmuş; çok sıkıntılı ve ülkemizin bekasına kasteden acı olaylar yaşamıştır.
Yine bu dönemde Türkiye, Irak’ın işgali ile başlayıp Suriye’yi parçalanma aşamasına getiren gelişmelerin tam merkezinde yer almıştır. Bölgede yaratılan istikrarsızlık, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü tehdit eder bir vaziyet yaratmıştır.
Türkiye’deki siyasetin de etkilendiği bu süreçte Türk milliyetçileri daima haklı çıkmışlardır. Haklı çıkmaya da devam etmektedirler. Türk milliyetçilerinin şaşmaz ve yanılmaz duruşları bu eserdeki yazılar okunduğunda çok daha net olarak görülecektir.
Elinizdeki bu altı ciltlik eser ağırlıklı olarak, MHP’nin özellikle 90’lı yılların ikinci yarısından itibaren üstlendiği misyonu da ortaya koymaktadır.



© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri