GÖNÜLLERİ BİRLEŞENLER 26 NİSAN 1915


Büyütmek için resme tıklayın...
ISBN :
978.605.2030.04.2
Yayınevi :
Berikan Yayınevi
Basım Yeri / Yılı :
ANKARA / 2018
Sayfa Sayısı :
274
Ebat :
14 cm X 21 cm
Fiyatı :
Sorunuz..

 

 “Gönülleri Birleşenler” adlı roman, imkânsız bir aşk hikâyesini; Levanten bir ailenin kızı olan Giletta’nın ve Teşkilatı Mahsusa görevlisi İhtiyat Zabiti Selçuk’un yaşadıkları aşkı, tarihe tanıklık eden bir üslupla okuyucusuna aktarıyor.

İngiltere liderliğindeki İtilaf Devletleri 25 Nisan 1915 tarihinde Çanakkale kara harekatına başlayacaktır.Yıllarca İstanbul’da İngiliz Büyükelçiliğinde çalışan  Albay Mark Sykes,  aynı zamanda Ermenileri de ayaklandırmak için görevlendirilmiştir.

İngilizler; Osmanlının, Ermeni ayakanmasını kanlı bir şekilde bastırmasını planlamaktadır. Teşkilat-ıMahsusa’nın uyarılarıyla durumun farkına varan Talat Paşa; “Ben bütün Osmanlı’nın Dâhiliye Nazırıyım. Bütün vatandaşlarımın olduğu gibi Ermenilerin de böyle bir teşebbüse iştirak edip burunlarının kanamasını istemem. Bunun için payitahtımızda, İngilizlerin istediği gibi oluk oluk kan akmasına sebep olacak böyle bir ayaklanmaya asla müsaade etmeyeceğiz.Bu ayaklanma planının içinde yer alan Hınçak, Taşnak ve Ramgavar çetecilerinin elebaşlarını ve Ermeni militanları tutuklayıp, gerekeni yapacağız!” Derve ayaklanma elebaşlarını 24 Nisan 1915 tarihinde sürgüne gönderip isyan girişimini engeller.

Bildiğimiz tarihin bilmediğimiz gerçeklerini ince bir ustalıkla anlatan “Gönülleri Birleşenler” ismiyle  elinizde tutmuş olduğunuz kitap, tarihe ilişkin merakınızı biraz olsun giderecektir.

 

 

 

© 2024   Berikan Yayınevi   -  Tüm hakları saklıdır.   |   GMK Bulvarı No:80/1 Maltepe Ankara TÜRKİYE  -  Tel: +903122326218  -  Faks: +903122321499  -  berikan@berikanyayinevi.com.tr
Berikan Yayınevi sitesinde kullanılan kitap, dergi, bülten, dijital eser, fotoğraf, haber gibi içeriği, sitenin görünüm ve teknik değerlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkını saklı tutar.
Verisayar Bilişim Teknolojileri